SONČNI OGREVALNI SISTEMI – sistemi za brezplačno ogrevanje

Nedavno sprejeta uredba o samooskrbi iz obnovljivih virov energije nam omogoča izgradnjo neodvisnih sistemov ogrevanja/hlajenja/priprave sanitarne tople vodo s pomočjo sončne energije. V praksi povedano to pomeni, da si lahko s pomočjo sončne elektrarne zagotovimo DOLGOROČNO popolnoma brezplačno ogrevanje objektov.

Osnova sistema je sončna elektrarne (SE) postavljena na strehi objekta ali nadstrešku, ki služi kot vir energije in je vključena v sistem Net Metering obračunavanja energije.

Za ogrevanje/hlajenje/pripravo SVT pa uporabljamo visoko učinkovite toplotne črpalke zrak-voda z visokim grelnim številom in področjem delovanja do -20’C GORENJE AEROGOR ECO/EVI INVERTER.

OGREVALNI SISTEMI PRIHODNOSTI

Inovativne rešitve za brezplačno ogrevanje/hlajenje/pripravo STV.

Nudimo izvedbo visoko-učinkovitih ogrevalnih sistemov za ogrevanje objektov in pripravo sanitarne tople vode (STV) za stanovanjske in industrijske objekte.

Vsa postrojenja temeljijo na reverzibilnih toplotnih črpalkah visokih grelnih moči zrak-voda GORENJE AEROGOR 20-54KW; za sisteme večjih moči (do 1MW) se uporabi kaskadna vezava toplotnih črpalk.

Glavne karakteristike:

  • visoka temt.predtoka tmax=65’C
  • Modularna zasnova – vezava v kaskade
  • Vse vgrajene komponente toplotnih črpalk so predimenzionirane za zaneslivejše obratovanje
  • SIEMENS temp.-vremenska regulacija z daljinskim nadzorom – Web monitoring
  • Made in EU
  • Tiho delovanje in visok izkoristek (Energetski razred A++) skozi vse leto
  • Aktivno hlajenje in brezplačna sanitarna topla voda poleti

Energetski sistemi so namenjeni večjim porabnikom energije kot so: večstanovanjski objekti, domovi ostarelih, šole, vrtci, hoteli, restavracije, športni objekti itd. Za el. napajanje toplotnih črpalk se uporabi obstoječe el. energetsko omrežje + naprava za samooskrbo – sončna elektrarna.